• +31(0)6 29160642
 • info@norgerstee.nl

10 Vergader Tips

10 Vergader Tips

10 Vergader Tips voor een Geslaagde Heidag

 1. Begin de dag met een lach. Zorg voor een actieve start van de dag

 2. Laat je niet afleiden. Vraag alle aanwezigen om telefoon, laptop en andere apparaten op stil/uit te zetten. Het is van belang om met zijn allen ongehinderd in het proces te zitten. Laat je ook niet verleiden om in de pauze je telefoon te checken.

 3. Zorg voor beweging. Het verwerken van alle ideeën doe je in rustmomenten. Maak een frisse wandeling buiten in het bos of over de Es.

 4. Zorg voor genoeg pauzes. Voor het groepsproces is het belangrijk om samen te eten of een koffiepauze te nemen.

 5. Locatie, locatie, locatie! Ga op een externe locatie zitten. Een heidag op je eigen werklocatie werkt niet altijd even positief. Een inspirerende locatie en andere omgeving nodigt uit om het maximale uit iedereen te halen.

 6. Een agenda zorgt voor focus. Zorg voor een goede planning en houd je daaraan. Deze agenda-planning zorgt er ook voor dat mensen gefocust blijven op het onderwerp.

 7. Deel al je ideeën in de groep. Het is belangrijk dat iedereen kan delen welke ingevingen ze hebben. Alle verschillende ideeën kunnen samen nieuwe inzichten geven, die tot een nog betere oplossing kunnen leiden.

 8. Heb je gedacht aan een procesregisseur? Een procesregisseur zorgt ervoor dat de dag goed verloopt qua planning, spelregels, interactie en doelstelling.

 9. Tussentijds evalueren om op koers te blijven. Wanneer je een hele dag of zelfs  meerdere dagen bij elkaar bent, is het belangrijk om te weten of iedereen het maximale uit deze heidag haalt. Zit iemand met een probleem? Wat belemmert iemand om gefocust te zijn? Is er iets gebeurd? Ben je nog op koers voor wat betreft het doel? Je hebt dan nog de mogelijkheid om op tijd bij te sturen.

 10. Bewaar de uitkomsten van de dag! Scan bijvoorbeeld alle flip-overs die zijn gemaakt. Maak er een dossier van, zodat je dit op een later tijdstip kunt inzien.

Natuur Norg